Professioneel en
ambachtelijk
Toenemende vraag
naar producten
In de Roode Leeuw worden
nog altijd
diverse ambachtelijke graan- en
meelproducten geproduceerd die aftrek
vinden bij bakkers, natuurvoedingszaken
en collega-molenaars met een winkel.
De molenaar maalt, plet, mengt en zeeft
graan voor de eigen winkel direct naast
de molen.
De vraag naar deze ambachtelijke
graan- en meelproducten neemt steeds
meer toe!
De Roode Leeuw is daarmee één van de
laatste professionele, ambachtelijke
maalderijen in de hele randstad.
Geschiedenis
Korenmolen De Roode Leeuw in Gouda is één
van de oudste korenmolens van ons land. In
1727 werd hij gebouwd aan de zuid-westzijde
van de oude binnenstad v an Gouda. Door de
toegenomen industrialisatie kwam de molen
beginjaren ’20 van de vorige eeuw buiten
bedrijf maar door aankoop van de gemeente
Gouda in 1926 kon hij als monument
behouden blijven. Toch kon hiermee niet
verhinderd worden dat tijdens de hongerwinter
1944 - 1945 het meeste binnenwerk uit de
molen werd gesloopt en als brandhout in de
kachel verdween... Na een zeer ingrijpende
restauratie kwam de molen in 1985 weer in
bedrijf als ambachtelijke korenmolen.